Το Γυμνάσιο Λούρου συμμετέχει σε ευρωπαϊκό έργο Etwinning

To eTwinning είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει  σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες ή σχολεία της ίδιας χώρας να αναπτύξουν συνεργασίες, κάνοντας χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Το eTwinning -η Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης- εντάσσεται στις δραστηριότητες του προγράμματος Erasmus+ και αποτελεί μια ασφαλή διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία επιτρέπει στους εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς  να μπορούν να συνεργαστούν με συναδέλφους τους από άλλα σχολεία για να αναπτύξουν εκπαιδευτικά προγράμματα σε οποιαδήποτε θεματική αυτοί επιθυμούν σε εθνικό αλλά και υπερεθνικό επίπεδο με τη χρήση ΤΠΕ.

Το σχολείο μας φέτος θα εκπονήσει έργο eTwinning σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ήδη, έχουμε εγγραφεί στο project  « Linking WorLds » (Τι συνδέει και τι διαφοροποιεί τους λαούς μεταξύ τους;) στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από την Τουρκία, την Ισπανία, την Ρουμανία,  την Γερμανία και την Ελλάδα.

Μέσα από  αυτό το έργο, θέλουμε  να αναδείξουμε  τις ομοιότητες και τις διαφορές που εντοπίζουμε μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα   σε διάφορους  τομείς, όπως τον πολιτισμό, τη γλώσσα, τις παραδόσεις, το εκπαιδευτικό σύστημα, την ιστορία, το περιβάλλον. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος  έχουμε σχεδιάσει  διάφορες συνεργατικές δραστηριότητες ( ψηφιακές αφίσες, κουίζ, βίντεο, online τηλεδιασκέψεις κ.α.) που θα υλοποιηθούν στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου project  και του εορταστικού κλίματος των ημερών,  έγινε ανταλλαγή καρτών και ευχών για τις γιορτές των Χριστουγέννων από τους μαθητές μας του τμήματος Α1, με μαθητές  άλλων ευρωπαϊκών σχολείων  που συμμετέχουν στη δράση «Linking WorLds».

Σχετικές δημοσιεύσεις