Η Γ τάξη στην Βεργίνα και την Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, 17 και 18 Απριλίου, οι μαθητές /τριες  της  Γ΄  τάξης του Γυμνασίου Λούρου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη  σε Βεργίνα και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Αναλυτικού Προγράμματος της Ιστορίας και της Πληροφορικής και με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών: Σαμωνά Κων/νο, Παπιγκιώτη Κων/να, Σαλμά Κατερίνα.

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της  επίσκεψης,  την 1η μέρα επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο, τους βασιλικούς τάφους και το μουσείο των Αιγών στη Βεργίνα. Την 2η μέρα, οι μαθητές προσκύνησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου τα λείψανα του Αγίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης και Τον Άρραφο Χιτώνα του Kυρίου Ιησού Χριστού και τεμάχιο Τιμίου Ξύλου από τον Σταυρό του Χριστού, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους,  και φιλοξενούνται για κάποιες μέρες  στην  πόλη της Θεσσαλονίκης. Επίσης, κατέβηκαν  στο Μουσείο Κρύπτης Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου και στις κατακόμβες του ναού, μεταξύ των οποίων είναι και η αίθουσα φυλάκισης του Αγίου. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν  και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:  « Ταξιδεύοντας στον χρόνο πάνω σε μία πένα και ένα… «ποντίκι»!» Ανάμεσα στις εκπαιδευτικές δράσεις, μπόρεσαν  να περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, να επισκεφθούν την Καμάρα, τη Ροτόντα, το Λευκό Πύργο  και την Νέα Παραλία. Τέλος, μοναδική και αξέχαστη θα είναι για όλους/όλες η βραδινή έξοδος στα περίφημα «λαδάδικα», η οποία συνδύαζε φαγητό, χορό, τραγούδι  και νέες γνωριμίες!

 Καθώς ήταν η τελευταία  πολυήμερη εκδρομή αυτών των παιδιών στο Γυμνάσιο, ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, τους ευχόμαστε μια ζωή  γεμάτη εκδρομές και ταξίδια!

Σχετικές δημοσιεύσεις