« Ταξίδι στην Παλαιοχριστιανική Νικόπολη»

Η Α΄ τάξη του Γυμνασίου Λούρου πραγματοποίησε Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πρέβεζα, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023. Η Εκπαιδευτική Επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και είχε χαρακτήρα εκπαιδευτικό – παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό, καθώς οι μαθητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Ταξίδι στην Παλαιοχριστιανική Νικόπολη», το οποίο υλοποιείται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.
Οι μαθητές και μαθήτριες επισκέφθηκαν την παλαιοχριστιανική Νικόπολη και το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, φωτογράφισαν μνημεία και εκθέματα, παρακολούθησαν την παρουσίαση των διαφανειών, ενώ συμπλήρωσαν τα μαθητικά φυλλάδιά τους, έπαιξαν με το επιδαπέδιο παιχνίδι και κατασκεύασαν ψηφιδωτά στην αίθουσα πολλαπλών δράσεων του Μουσείου.. Στη συνέχεια, μαθητές και συνοδοί καθηγητές περιηγήθηκαν στο εσωτερικό της πόλη της Πρέβεζας.
Στο σύνολό τους οι μαθητές εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά τη συμμετοχή τους στις παραπάνω δράσεις. Παράλληλα, ήταν συνεργάσιμοι με τους συνοδούς καθηγητές, υπάκουοι και συνεπείς. Επομένως, είναι γεγονός ότι οι διδακτικοί στόχοι στους οποίους απέβλεπε η συγκεκριμένη επίσκεψη στέφθηκαν με επιτυχία.

Σχετικές δημοσιεύσεις