Δράση ενημέρωσης των μαθητών από το ΚΕ.ΠΡΟ.ΝΑ.Π

Την Τρίτη  27-2-2024  πραγματοποιήθηκε ενημερωτική και συμβουλευτική δράση των μαθητών/τριών του σχολείου μας από την διεπιστημονική ομάδα του ΚΕ.ΠΡΟ.ΝΑ.Π. .

Οι μαθητές/τριες της Α τάξης με την καθοδήγηση της κα Κεφάλα Παναγιώτας, κοινωνική λειτουργός και στέλεχος πρόληψης του ΚΕ.ΠΡΟ.ΝΑ.Π., διερεύνησαν το θέμα του Σχολικού Εκφοβισμού με στόχο την πρόληψη  και ελαχιστοποίηση του.  Οι  μαθητές/τριες αναζήτησαν τα χαρακτηριστικά του θύματος, του θύτη και των παρατηρητών και προβληματίστηκαν για το τι μπορούν να κάνουν σε επίπεδο ομάδας και σχολείου.

Οι μαθητές/τριες της Β και Γ τάξης με την καθοδήγηση του κου Γέρου Γεώργιου, κοινωνιολόγος και επιστημονικός υπεύθυνος του ΚΕ.ΠΡΟ.ΝΑ.Π ,  ασχολήθηκαν με τα θέματα της Βίας, των Εξαρτήσεων και του Διαδικτύου και συζήτησαν για τις μορφές, τα αίτια και τις συνέπειες τους στη ζωή  των εφήβων και γενικότερα, όλων των ανθρώπων.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστεί θερμά τη διεπιστημονική ομάδα του ΚΕ. ΠΡΟ.ΝΑ.Π. για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις