Το Αστέρι της Ευχής στο Γυμνάσιο Λούρου

Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Το Make-A-Wish  αποτελεί τον μεγαλύτερο φιλανθρωπικό οργανισμό παγκοσμίως που ασχολείται με την ψυχή του παιδιού που νοσεί. Ιδρύθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980  και εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.   Με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες και περισσότερους από 32.000 εθελοντές, έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 520.000 ευχές παγκοσμίως, ενώ κάθε 16 λεπτά εκπληρώνεται μία ευχή παιδιού, σε κάποιο σημείο του πλανήτη.

Στην Ελλάδα, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ιδρύθηκε το 1996, με πρώτη ευχή (Μάρτιος 1997) αυτή του Ανδρέα, που ήθελε να παίξει με την αγαπημένη του ομάδα, τον Ολυμπιακό. Παρ’ όλο που έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε, ο Ανδρέας νικητής στη μάχη με την αρρώστια του πια, δεν ξεχνά ποτέ εκείνη την ημέρα που χαράχτηκε με ανεξίτηλα χρώματα στη μνήμη του και τον όπλισε με μοναδική δύναμη και αστείρευτη θέληση τις δύσκολες ώρες που αγωνιζόταν για να κερδίσει ένα υγιές μέλλον. Τα λόγια του 10χρονου τότε Ανδρέα:

“Αν ένα απίστευτο όνειρό σου έγινε πραγματικότητα, τότε και το όνειρό σου να ξαναγίνεις καλά, έρχεται πιο κοντά”

Το πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο παιδείας, θρησκευμάτων και αθλητισμού, το οποίο συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια και αφορά σε ένα χάρτινο αστέρι για το κάθε παιδί, τα οποία διατίθενται με τη συμβολική δωρεά των €2. Κάθε εκπαιδευτικός φορέας μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και να προμηθευτεί αστέρια για τους μαθητές του. Τα αστέρια μπορούν να αξιοποιηθούν ως διακοσμητικά στοιχεία της σχολικής αίθουσας, ως χριστουγεννιάτικα στολίδια αλλά και με ό, τι τρόπο μπορείτε να εμπνευστείτε! Οι μαθητές του Γυμνασίου Λούρου συμμετείχαν και  φέτος στο παραπάνω πρόγραμμα δίνοντας χαρά και ελπίδα σε  κάποια άλλα παιδιά,  και παράλληλα αποδεικνύοντας την ευαισθησία  και τον ανθρωπισμό που τους χαρακτηρίζει.

Πιστοποιητικό-υιοθεσίας_4005010_ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΟΥΡΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις