ΙΙΙ. Προσέλευση στο σχολείο

  • Οι μαθητές/τριες προσέρχονται στο σχολείο πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Η προσέλευση των μαθητών/τριών γίνεται με τα λεωφορεία ή με ταξί λίγη ώρα πριν την έναρξη των μαθημάτων. Οι γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στον χώρο του Σχολείου, οφείλουν να είναι συνεπείς ως προς την ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των παιδιών τους για την καλύτερη ασφάλεια των μαθητών και τη σωστή λειτουργία του Σχολείου. Με την έναρξη του διδακτικού έτους ανακοινώνεται στους γονείς-κηδεμόνες και τους/τις μαθητές/τριες η ακριβής ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων.
  • Τα μαθήματα αρχίζουν καθημερινά στις 08:15. Η προσέλευση στο σχολείο πρέπει να είναι έγκαιρη, δηλαδή πριν από το χτύπημα του κουδουνιού. Η πρωινή παράταξη, η προσευχή, οι ανακοινώσεις κ.λ.π. αποτελούν μέρος του σχολικού προγράμματος. Αμέσως μετά οι μαθητές/τριες πηγαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας. Οι απουσιολόγοι σημειώνουν στο απουσιολόγιο τους απόντες και το παραδίδουν στους/στις εκπαιδευτικούς.
  • Οι μαθητές/τριες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν το ωράριο του καθημερινού σχολικού προγράμματος, καθώς και κάθε άλλου είδους σχολικών εκδηλώσεων. Σε κάθε περίπτωση αργοπορίας ή απουσίας των μαθητών/τριών η Διεύθυνση του σχολείου πρέπει να ενημερώνεται από τους γονείς και κηδεμόνες τους. Ειδικότερα, οι πρωινές καθυστερήσεις προκαλούν σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του σχολείου και για το λόγο αυτό η συχνή επανάληψή τους αποτελεί παράπτωμα και ελέγχεται.

Επιστροφή